neděle 29. září 2019

#pilealover

Po prvním týdnu školy a zjištění všech povinností, které mě čekají má nálada značně klesla. Rozhodli jsme se tedy s J., že si uděláme hezký den, zajdeme si do Bo Bistra a projdeme se podzimní Ostravou. Dali jsme si rajčatovou polévku (výborná), která měla příjemnou kyselo sladkou chuť a lepší jsem asi nejedla a vyzkoušeli jsme i jejich typický langošburger s piečoky (mňam). Co ale musím vychválit je chai latte, to je opravdové nebe na jazyku. Navíc v tak krásném hrnečkíčku jako od babičky. Celkový interiér bistra je minimalistický a krásně promyšlený. Černé, žluté a mentolové židle a doplňky spolu s uměním a botanickou zelení (monstery, zamiokulkasů či sukulentů) dodávají místu příjenou atmosféru a prostor, kde chcete trávit čas s přáteli, učit se tady, číst nebo si jen tak dát fenomenální chai latte.


Mé srdce plesá. V bistru na mě čekal navíc krásný dárek od milé Olívky v podobě nádherné piley neboli Chinese Money Plant. Doma jsem si ji ihned vystavila na stůl a konečně využila svůj žlutý květináč, pro který hledám již dlouho vhodnou rostlinku. Už se nemůžu dočkat na ty pileí miminka a později asi nejsíše na velkochov těchto malých krásek.


A zajímavou historii o této palačinkové rostlině si můžete přečíst na blogu Zahrada na niti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Rostlinná džungle ve městě

Jedinečnost, láska, kreativita a umění. I těmito slovy bychom mohli popsat starost a péči o rostliny. Kniha Urban Jungle dodává inspiraci v...